Duurzame techniek

De laatste jaren is de aandacht voor duurzame energie sterk toegenomen. Om de energievoorziening in de toekomst te kunnen blijven garanderen en het opwarmen van de aarde tot een minimum te beperken, wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar duurzame energie.

De vraag naar fossiele brandstoffen wordt daarom alsmaar groter, met een dreigende schaarste als gevolg. Bij Jansen Installatiebedrijf b.v. staat duurzame energie dan ook continu centraal. De laatste jaren hebben wij al diverse duurzame technieken toegepast bij verschillende opdrachtgevers en klanten. En met succes!

Hieronder een overzicht van duurzame technieken die u kunt toepassen.

Balansventilatie

Goed ventileren is nodig voor een goede gezondheid. Vroeger ging de ventilatie vanzelf via de naden en kieren in woningen, maar in de moderne kierdichte woningen is een balansventilatiesysteem nodig.

Een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) hergebruikt een deel van de warmte die anders via het ventilatiesysteem naar buiten verdwijnt. De vervuilde lucht wordt door afzuigpunten in de keuken, badkamer en het toilet uit de woning gezogen. De afgevoerde lucht stroomt langs een wisselaar. Het warmteterugwinsysteem gebruikt de warmte uit de afgevoerde lucht vervolgens om indirect de ingevoerde lucht van buiten op te warmen. De opgewarmde verse lucht wordt via inblaasventielen het huis ingeblazen.

In de zomer wordt de afgezogen lucht via een bypassklep om de wisselaar heen geleid omdat opwarming van de buitenlucht dan niet wenselijk is.

Zonne-energie

Zonnestraling is er altijd en overal, zelfs als we het niet merken op een bewolkte dag of in de winter. Om die straling op te vangen en op te slaan, om zo gebruik te kunnen maken van de energie van de zon, zijn er in de loop der jaren diverse systemen ontwikkeld. Denk hierbij aan zonnepanelen om energie op te wekken voor het verwarmen van uw huis of drinkwater. Uiteraard werken wij samen met bekende merken die de kwaliteit en service van hun systemen kunnen garanderen.

Luchtenergie

Zowel binnen- als buitenshuis bevat lucht een bepaalde warmtecapaciteit die je weer kan gebruiken voor het verwarmen van het drinkwater. Dit gebeurt middels een warmtepompboiler. Deze gebruikt de energie die aanwezig is in de afgezogen lucht van uw woning.

Bodemenergie

Onze aardbodem is een onuitputtelijke bron van energie. Op 5 á 7 meter diepte is de aardbodem 10 á 12 graden. Door middel van een warmtepomp kunnen we deze bron vol met energie gebruiken voor het verwarmen van onze woningen in de winter, of het koelen in de zomer. Daarnaast kan de warmtepomp ook bijvoorbeeld drinkwater of zwembadwater verwarmen. Warmtepompen kunnen relatief lage temperaturen omzetten in hogere temperaturen. Bij het toepassen van dit systeem heeft u een bron (gesloten of open bron) nodig met een verticale of horizontale bodemwisselaar. Het principe van een warmtepomp is dat je er een klein beetje energie instopt en er veel voor terug krijgt. Er kan tot wel 30% á 40% bespaard worden op de huidige energiekosten.

Voor meer informatie, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan: