De laatste jaren is de aandacht voor duurzame energie steeds meer aan het groeien. Om de energievoorziening in de toekomst vast te stellen en het opwarmen van de aarde te reduceren, wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar duurzaam energie.

De vraag naar fossiele brandstoffen wordt alsmaar groter. Terwijl iedereen zich hiervan onbewust is, raakt dit na een tijdje op. Het gevolg hiervan is de stijgende energieprijzen. De verwachting is dat met het schaarser worden van de fossiele brandstoffen, de energieprijzen nog verder zullen stijgen. Bij Jansen Installatiebedrijf b.v. staat duurzaam energie dan ook erg centraal. De laatste jaren hebben wij al diverse duurzame technieken geplaatst bij verschillende opdrachtgevers en klanten, met een tevreden resultaat.

Het toepassen van duurzame techniek is vaak een grote investering. Daarom zijn er voor verschillende technieken subsidies beschikbaar. Deze subsidie verschilt per gemeente en fabrikant.

Hieronder een overzicht van duurzame technieken die u kunt toepassen.

Zonne-energie

Zonne-energie

Elke dag schijnt de zon energiestralen op onze planeet. Zelfs als we het niet merken zoals in de winter, of op een bewolkte dag. Om deze energie te gebruiken zijn er in de loop der jaren diverse systemen ontwikkeld om deze energiestralen op te vangen en op te slaan. Hiervoor zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen voor het opwekken van warmte ten behoeve van het verwarmen van het drinkwater of het verwarmen van uw woning. Uiteraard werken wij samen met bekende merken die zich houden aan de kwaliteit en service van hun systemen.

Luchtenergie

Luchtenergie

Lucht is overal aanwezig, zowel binnen als buiten. In deze lucht zit een bepaalde warmtecapaciteit die je weer kan gebruiken voor het verwarmen van het drinkwater. Dit gebeurt middels een warmtepompboiler (ook wel lucht/water warmtepomp genoemd). Dit kan bijvoorbeeld met een buitenunit op het dak, of met de mechanische afzuiging van uw woning of gebouw.Bron boring

Bodemwarmte

Onze aardbodem is een onuitputtelijke bron van energie. Op 5 á 7 meter diepte is de aardbodem 10 á 12 graden. Door middel van een warmtepomp kunnen we deze bron vol met energie gebruiken voor het verwarmen van onze woningen in de winter, of het koelen in de zomer. Daarnaast kan de warmtepomp ook het drinkwater of zwembadwater verwarmen. Warmtepompen kunnen relatief lage temperaturen omzetten in hogere temperaturen. Bij het toepassen van dit systeem heeft u een bron (gesloten of open bron) nodig met een bodemwisselaar. Je kan hierbij kiezen uit een verticale of horizontale bodemwisselaar.Het principe van een warmtepomp is dat je er een klein beetje energie instopt en er veel voor terug krijgt. Er kan tot wel 30% á 40% bespaard worden op de huidige energiekosten.

Regenwater

Regenwater

Onder duurzame techniek verstaat men niet alleen het opwekken van energie in een duurzame vorm, maar ook het gebruiken van regenwater voor specifieke doeleinden. In nederland valt gemiddeld 690 tot 900 mm regenwater per jaar. Dit staat gelijk aan 690 tot 900 liter per vierkante meter, per jaar. Dit water kunnen we bijvoorbeeld gebruiken voor het doorspoelen van onze toiletten, het gebruiken van de wasmachine of het besproeien van onze tuinen. Natuurlijk wordt dit water wel eerst gezuiverd voor gebruik. Omdat regenwater geen kalk bevat, is dit gebruiksvriendelijk voor uw apparaten. U verlengt hiermee de levensduur.

Voor meer informatie, een vrijblijvende offerte of deskundig advies kunt u gerust contact met ons opnemen.